Recepten alla Anouk: Appel/bananenflappen. Vandaag wilde ik een lekker recept online zetten. Namelijk appel/bananenflappen. Het is erg makkelijk te maken! Ik dacht waarom niet met banaan als extra..
Ingrediënten: 3 appels ( Jonagold, Elstar of Goudrenetten. GEEN groene appels) 1 tot 1.5 banaan (voor de echte diehard banaan liefhebbers gewoon lekker 2) kaneel. Rozijnen. Suiker of bastaard suiker Een pakje met kant en klare bladerdeeg. ( ik gebruik koopmans ) Benodigdheden: Schilmesje Bakpapier Vork Kwast Bakje
Stap 1:Schil de appels en de bananen in kleine stukjes van ongeveer 1cm Stap 2: Doe de appels en de banaan in het bakje en doe op gevoel de rozijnen erbij( Ik doe meestal 2 a 3 eetlepels) en dan mixen met de appels. Stap 3: Doe ongeveer 1 eetlepel kaneel (naar smaak meer)bij de appel/banaan en rozijnen mix en hussel het goedje door elkaar. Stap 4: Pak een plakje van de bladerdeeg en doe een eetlepel met appel en rozijnen mix tussen het blad bladerdeeg. Vouw de puntjes naar elkaar toe en druk met de puntjes van de vork de randjes van het blader deeg dicht. Zo voorkom je dat de appelflappen tijdens het bak proces open knapt.
Stap 5: herhaal dit met alle flappen. Stap 6: Als laatste ga je met een kwastje met water over de flappen en gooi je er wat suiker of bastaard suiker over de flappen. Stap 7: Nu kun je de flappen afbakken. Het aantal graden Celsius staat op de verpakking van de bladerdeeg. Ik hoop dat jullie het leuk vonden volgende keer gaat mijn vriend gehaktballen maken ( en dat is smullen;) In mijn ogen de lekkerste gehaktballen die er bestaan! Lekkerder heb ik ze nog niet gehad :D) Veel bak plezier!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten